Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
M / Mikes család
« Utolsó üzenet: írta Mikes Ádám Dátum 2022 február 09, 16:23:57 »
Sziasztok!

Jelenleg a Mikes családot kutatom, de elakadtam visszamenőleg a hatodik generációnál, Mikes Jánosnál. Megtaláltam a halotti bejegyzését a református anyakönyvben, de nem említettek ott apát, se anyát. Mezőtúron lakott. Született: 1781 körül. Elhunyt: 1858 december 19 Mezőtúr. Papám elmesélése alapján a családnak köze van a Zabolai Mikes családhoz. A háború előtt bizonyíték is volt, ami sajnos elveszett a háború során, így rám vár ennek a bizonyítása. Elmesélése alapján a Rákóczi szabadságharc után szakadt ketté a család. Egy része Mezőtúron telepedett le, a másik része Erdélyben maradt. Esetleg ötlet, hogy hogyan tudnék továbbhaladni? Vagy ha valakinek valamilyen forrása lenne esetleg, azt nagyon megköszönném. :) Csatolok néhány familysearch-ös adatokat, háátha valaki ügyesebb mint én. Köszönöm előre is a segítségeteket!
Források, linkek: https://www.familysearch.org/tree/person/details/GZPV-TS3
                         https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-C33D-F7YC-S (Halálának a forrása)

Üdvözlettel: Mikes Ádám

32
Kedves Tibor!
Köszönöm szépen válaszodat, én is így olvastam a bejegyzést. Azt gondolom, hogy nem biztos, hogy az én ük szüleim házassági bejegyzése, de azért az is lehet, hogy igen. A családi feljegyzésekben, beszélgetések alkalmával nem láttam nem hallotta említeni Oroszlányt. 1895 előtti egyházi anyakönyvek között nem találtam Oroszlányt.
Nagyon köszönöm a segítséget, üdvözlettel: Kati
33
Kedves Kati,

származási helyként én egyértelműen Oroszlányt vélek látni. Ami a családnevet illeti, Lindvay vagy Sindvay egyaránt lehetséges, több oldalt kéne megvizsgálni ahhoz, hogy kiderüljön, a szókezdő betűket hogy írta a plébános.

Üdv,

Tibor

34
Kedves Kutatótársak!
Segítségeteket szeretném kérni a menyasszony neve, származási helyének kiolvasására. A mellékelt 1851. október 27-i óbébai (Románia)anyakönyvi bejegyzést az év végén /ingyenes/   az Ancestryről mentettem le. Valószínűnek tartom, hogy apai ükszüleim házassági bejegyzése, de a név és a származási hely kicsit összezavart.
Segítséget kértem 2021.júliusában már Horváth Erzsébet édesanyjának nevének kiolvasására, édesapám imakönyvében nagymamám által feljegyzett családra vonatkozó adatokat én tévesen mindig Limhocinak olvastam, de akkor hozzátok fordultam és Limbai  lett a kiolvasás eredménye. Ezt én elfogadtam szerencsére az ingyenes Ancestry napokon a gyermekeik  születési, halotti anyakönyveit  megtaláltam. A szülők     Joannes Horváth Theresia Limbai.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Barátsággal: Beregi Kati!
35
T, Ty / TÖRÖKSZENTMIKLÓS
« Utolsó üzenet: írta gkemeny Dátum 2021 december 27, 21:54:32 »
Tisztelt kutatótársak!

A törökszentmiklósi izraelita temetőben kutatok hozzátartozóm sírja után. Érdeklődnék, hogy van-e valaki aki meg tudna keresni nekem egy sírt? (A temetőben kb. 20 sír van, így nem nagy munka, de én nem tudok sajnos odautazni.)
Köszönöm
Gábor
36
F / Ferenczy patakfalvi család
« Utolsó üzenet: írta Ferenczy Gábor Dátum 2021 november 03, 16:01:11 »
Keresem a kapcsolatot azon kutató társakkal, akik kapcsolatban  vannak a patakfalvi Ferenczy családdal, illetve szintén kutatják a család eredetét.
 Üdvözlettel: Ferenczy Gábor patakfalva1629@gmail.com
37
Kedves Feri!

Nagyon köszönöm a segítséget! Örülök hogy fény derült arra a kétféle írásmódra, mert ezzel szoktam megkavarodni. A nevek (szinte) mindig jól olvashatók, aztán mögötte a folyószövegben meg már rejtélyes dolgok vannak. :) Egyébként annyit sikerült nekem kisilabizálnom azóta, hogy a Morvaországi település "Dürnholz" vagyis Drnholec akart lenni. Sok mindent megerősítenek a nevek/helyek, mégegyszer köszi!


üdv,
Anna
38
Kedves Anna!

Nem hozzáértőként első körben az alábbiakat sikerült kisilabizálnom:

Nack Josef kath. rel. ..... Sohn dem Barbara Nack gebürtig aus Wien.
azaz: Nack József római katolikus, bécsi származású Nack Borbála fia
(a pontok helyén levő szöveg még megfejtésre vár...)

Elisabeth kath. rel. das Emerit(?) Dobäzinsky (vsz. Dobezinsky) .........  in (település neve) Mähren und dna Rosalia geborene Nowak echtliche Tochter gebürtig von (település neve) in Mähren.
ez pedig: Erzsébet római katolikus nyugalmazott(?) Dobezinsky ....... a Morvaországi (település nevé)-ben és Rozália, született Nowák törvényes lánya, aki a Morvaországi (település nevé)-ből származik.

De talán ez is segít első körben :o)
Bízzunk egy kurrentschrift szakértőben, aki majd kiegészíti és javítja a fentieket. A morvaországi település azonosítása egy külön történet lesz...

(a Nack kétféle írásmódja abból ered, hogy a neveket az első sorban latin folyóírással igyekezett a plébános úr beírni, de a részleteknél aztán gyorsan áttért a kurrentschriftre.)

Üdv / Feri
39
Egyéb családkutatási témák / Jelentkezz önkéntesnek!
« Utolsó üzenet: írta Tóth Tibor Dátum 2021 szeptember 16, 07:18:46 »
Kedves tagság,

az alábbi linken a Magyar Nemzeti Levéltár felhívása olvasható. Önkénteseket keresnek az 1828-as összeírás digitalizációjának elősegítéséhez. A felhívásban minden benne van, nem akarom ismételni.

Üdvözlettel,

Tóth Tibor

https://mnl.gov.hu/european_digital_treasures
40
Sziasztok!  :)

Hozzáértő segítségére lenne szükségem az alábbi születési bejegyzés kiolvasásához illetve fordításához:
https://data.matricula-online.eu/en/oesterreich/wien/23-inzersdorf/01-06/?pg=144

Legelső bejegyzés, Carolina sora érdekelne, azon belül is az édesapa és édesanya rubrikájában lévő infók, címük és az utolsó - talán - megjegyzés rovatban lévő szöveg.

Azt látom, hogy apa neve Josef Nack, akinek anyja Barbara Nack (bár kétféleképpen van írva a nagy N a két névnél így kicsit bizonytalan vagyok benne. Ezt tudja valaki hogy miért van?), feltételezem hogy az utolsó szó az akar lenni hogy Bécsben született, de javítsatok ki ha tévedek.

Anyjánál tudom hogy valószínűleg Elisabeth Dobrzinsky a név, de a többi adatot nem tudom elolvasni.

Nagyon köszönöm előre is!

üdv,
Anna
Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10