MACSE decemberi online előadásai

Indította MACSE Koordinátor, 2020 november 27, 22:03:23

Előző téma - Következő téma

MACSE Koordinátor

Kedves Tagság!

A következő online előadásokra várunk Benneteket decemberben! Feliratkozás az egyes események utáni linken lehetséges.

2020. december 2. szerda 18 óra
Az ARCANUM rejtelmei
Előadó: Biszak Előd, az Arcanum munkatársa
Biztosan használtad már az Arcanum adatbázisát kutatásaid során vagy legalább hallottál róla, hogy milyen nagyszerű gyűjtemény. Most első kézből ismerhetjük meg Biszak Elődtől, az Arcanum munkatársától az adatbázist és annak minden szegletét, hogy a lehető legjobban tudjunk tájékozódni és keresni benne.
Feliratkozás: https://macse.hu/signum/feliratkozas.php?id=MjQz


2020. december 9. szerda 18 óra
ONLINE KÖNYVBEMUTATÓ
Petrőczi Éva írónővel beszélgetünk a Katica-Könyv-Műhely gondozásában 2019-ben megjelent Ida és Gyula - dédszüleim története című családtörténeti dokumentum regényéről. Igaz szerelmi kortörténet a XIX. századból.

"Egy új könyv Petrőczi Évától, amitől még melegebb lesz a szívünk körül! Szeretettel ajánlom olvasásra! Molnár Piroska, a Nemzet Színésze"   

Nem mögöttünk, a talpunk alatt van a múlt, fel kell fedeznünk, mint valamikor a régi utazók az ismeretlen szigeteket. Petrőczi Éva anyai dédszüleinek valós dokumentumokra épülő, egyszerre regényes és kortörténeti pontosságú életrajza, kettős portréja ehhez a múltfeltáráshoz nyújt segítséget. Ebből a fordulatokban gazdag, érdekes könyvből igaz mesét kapunk arról, hogyan valósult meg a teljes szerelmi, házastársi harmónia egy szegedi zsidó leány és egy Arad megyei katolikus fiatalember között. A regény minden olvasójának igazi elmélyülést kívánok; ezt a gazdag képanyag is segíti. Prof. Dr. Szigeti Jenő, művelődéstörténész, teológus."

Petrőczi Éva József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész, publicista, a Károli Gáspár Református Egyetem nyugalmazott intézetvezetője.

Bemutatónk alkalmából a könyv komoly kedvezménnyel megrendelhető a Katica-Könyv-Műhelynél a következő linken csak MACSE tagoknak: https://www.katicakonyv.hu/ida-es-gyula
Feliratkozás a könyvbemutatóra: https://macse.hu/signum/feliratkozas.php?id=MjQ0


2020. december 18. péntek 18 óra
Az összegyűjtött adatok, dokumentumok, fényképek rögzítése, rendszerezése - Családfa programok rövid ismertetése
Előadó: Kónya Zsuzsanna család- és helytörténet kutató
A MACSE és a TIT József Attila Szabadegyetem közös előadássorozatának 7. része, amit sokan nem tudtak meghallgatni a Kossuth Klubban október 1-jén a járvány miatt. Ezt az előadást ismételjük most meg online formában.
Feliratkozás: https://macse.hu/signum/feliratkozas.php?id=MjQ1

Üdvözlettel,

Rajeczky Zsuzsanna
koordinátor