Év kutatóhelye 2020

Indította Németh József, 2020 november 24, 13:37:54

Előző téma - Következő téma

Németh József


A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE)
felhívása az
ÉV KUTATÓHELYE 2020 díj
odaítélésére

 Bővebben >>
Felhívás

Egyesületünk jubileumi, tizedik alkalommal kívánja odaítélni az arra érdemes kutatóhelyeknek belföldi, külföldi és internetes kategóriában az
ÉV KUTATÓHELYE DÍJAT.
A díj odaítélésében ezúttal is számítunk - rendes, pártoló, örökös, tiszteletbeli - tagjaink javaslataira.

Az elismerést ezúttal is olyan intézmények vagy szervezetek kaphatják, amelyek kiemelt segítséget nyújtanak a családfa- és családtörténet-kutatóknak. A kutatóhely nem csak levéltár lehet, hanem könyvtár, múzeum, egyéb gyűjtemény vagy szervezet is. Internetes kategóriában webhelyre, illetve annak üzemeltetőjére várunk javaslatokat.
A díjazottakra javaslatot tenni 2020. november 1. és december 31. között lehet, kategóriánként egy kutatóhelyre. Amennyiben olyan kutatóhelyet kívánsz javasolni – bármely kategóriában – amely nem szerepel az általunk közölt legördülő listákon, írd meg a szavazás szervezőjének, aki intézkedik annak listára kerüléséről:
Németh József jozsefnemeth424@gmail.com
A javaslatokat leadhatjátok ezen a felületen:
https://macse.hu/voteoffer/belepes.php
Az elismerésről a vezetőség a beérkezett javaslatok száma és tartalma alapján dönt. Egymást követő 5 éven belül nem lehet díjazott ugyanazon kutatóhely ugyanazon kategóriában, ezért a kínálati listán ők nem szerepelnek.
 
Technikai ügyekben a rendszer üzemeltetőjét, a webmestert keressétek: webmester@macse.hu
Minden egyesületi tagunk aktivitására számítunk a kutatott anyagainkat őrző, azt hozzáférhetővé tevő szervezetek elismerése érdekében!
Beküldő: Németh József projektgazda


Németh József

Kedves Kutakodók! Eltelt már egy hónap a javaslati határidőből, a kezdeti fellángolás után most nagyon leállt a javaslattétel a díjazni kívánt intézményre avagy web-helyre. Hajrá, ne fogjátok vissza magatokat!

Gelei Judit

Kedves József!
Sajnos, itt sokkal kevesebben találkoznak a felhívásaiddal, mint amikor a Macse-levelezőn tehetted. :'(


Javasolom, hogy tedd közzé körlevélben, az összes tag (rendes és pártoló) címére.

Üdv. Judit

Németh József

Tudom, hogy alig nézik. Ráadásul a téma, aminek a tetején kellene lenni, vagyis az Egyesületi hírek, Felhívások, nem tudom miért, ide került, majdnem a fórum legaljára. Szóval, ide tényleg csak idetévedni lehet.
Körlevél. Meg is tenném, ha tudnám, hogy technikailag hogy megy. Szerintem nekem nincs ilyen jogom. (Nem vagyok már vezetőségi tag.)

MACSE Koordinátor

Józsi, részemről eddig kétszer küldtem ki még a levelezőn, + kikerült a MACSE Facebook oldalra és a Facebook csoportba. Szóval már sokan látták. A Facebookra megint ki fogom tenni, de ha gondolod kiküldhetjük körlevélben is, ami Lerch Jánoson keresztül megy.

Németh József

Ne, majd december közepén lőjünk el még egy körlevelet. Az alacsony aktivitás oka nem a levlista hiánya, sajnos mindig is alacsony volt az aktív tagok száma a taglétszámunkhoz képest - nem csak ezen a téren.

Németh József

Körlevél kiment, valamennyien megkaptátok, ez úton is köszönöm az ebben való segítséget Zsuzsának, a koordinátornak és Jánosnak, a webmesternek!

Németh József

Figyelem, figyelem! Még 48 órátok van, hogy szavazzatok arra, hogy ki kapja az Év kutatóhelye 2020 évi díját! 2020.12.31. 24.00 órakor bezárul a lehetőség! Éljetek egyesületi javaslattételi jogotokkal!

jakabrolandakos

Nagyon várjuk, hogy ki lett a gőztes. :-)

Németh József

Tagjaink javaslatait maximálisan - és számszerűleg is- figyelembe véve, megszületett a döntés a MACSE Év kutatóhelye 2020 díjazottjairól. Belföldi kategóriában az MNL Veszprém Megyei Levéltára, Internetes kategóriában pedig a Pécsi Egyházmegyei Levéltár E-kutatása viselheti a címet. Külföldi kutatóhelyek kategóriájában, figyelembe véve az utazási nehézségeket, és azt, hogy ennek következtében erőteljesen lecsökkentek a kutatás lehetőségei, valamint a javaslatok száma is, ebben az évben a MACSE nem ad ki díjat. A díjazottaknak gratulálunk! Javaslatot tevő tagjainknak köszönjük, hogy megosztották velünk tapasztalataikat. Az átadásokat szeretnénk nagyobb nyilvánosság előtt lebonyolítani, ezért várunk vele, amíg a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.
Németh József

Skoumal Krisztián

Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást!