FS adatjavítás

Indította Bárány Péter, 2021 január 09, 20:26:53

Előző téma - Következő téma

Bárány Péter


Pár indexelt adatot kijavítottam a névre kattintás után bejövő ablakban, ám nekem valamiért nem működik az a lehetőség, hogy változtassak a név mezőn, azaz nem tudok új ablakot nyitni, ha az eredetiben nem volt vezetéknév, avagy keresztnév megadva. Lehet, hogy komolyabb regisztrációhoz van kötve a dolog, s ilyen egyszerű outsider, mint én, nem is juthatok e lehetőséghez?!
Még egy kérdésem lenne, ha meg szeretném nézni utólagosan, hogy milyen javításokat tettem, akkor van-e valamilyen a nevem alatt futó gyűjtő oldal, ahol azokat meg tudom nézni, avagy csupán az érintett oldal konkrét felkeresése alapján találhatom meg ismét a korábbi javításomat?

Köszönettel: BPéter

Judit

Szia Péter, az indexelési javításokra vagy a személyeknél lévő profiladatokra gondolsz?
Judit

Bárány Péter

Kedves Judit!
Itt szetetnék apát megnevezni, de nem találok lehetőséget rá!
https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:XCYM-STB

Üdv.: Péter

Judit

#3
Kedves Péter!
Hiányzó adatot az indexelés javításával én sem tudtam pótolni.
Az előző kérdésem arra vonatkozott, hogy az indexálás javítást, vagy a profiljavításokat szeretnéd visszanézni.
A profiljavítások/bővítések visszanézésére találtam lehetőséget.
Családfa/Tree- > Követés/Following -> Közreműködéseim/My Contributions
Itt tételesen felsorolja, hogy melyik profilnál, mit és mikor csináltál.
Nem tudom, hogy a profilkövetést használod-e, én ezt nagyon hasznos szolgáltatásnak találom, mert folyamatosan nyomon tudom követni az általam figyelt emberek adatait, hogy más felhasználó megváltoztatja-e vagy ad-e hozzá valamit. Sajnos max. 4.000 profilt lehet követni.
Üdvözlet: Judit

Gősiné Greguss Anna Csilla

Kedves Judit!
Kicsit off:
INDEXÁLÁS: egy szerződésben rögzített értékkövetési módszer, amelynek alapján a (biztosítási díj) vagy a biztosítási összeg meghatározott mértékkel automatikusan, a szerződés egyéb feltételeinek módosítása nélkül változik. Semmi köze az indexeléshez.
INDEXELÉS: névmutatóval ellát. Mi az indexelt adatokat javítjuk, illetve indexelünk a MACSÉ-nak vagy a mormonoknak, amikor az anyakönyvek kézzel írt neveit átírjuk gépileg olvasható formába.
On:
A Közreműködéseim funkciót én is nagyon hasznosnak találom, a Profilkövetés kicsit macerás, mert minden egyes embernél külön be kell állítani, és ha pl. az apát jelöltem be, a gyereket nem, akkor hiába javítja valaki a gyereket, nem kapok értesítést.
Üdv,
Anna

Judit

#5
Szia Anna, tényleg elírtam, ez nálam foglalkozási ártalom, de nem biztosítási értelemben. :) Üdv: Judit

Judit

A profilkövetést úgy szoktam beállítani, hogy leszármazotti formában nézem a családfát és ott végig lehet jelölni a profil megnyitása nélkül. Így elég gyors és nem marad ki olyan könnyen senki.

Gősiné Greguss Anna Csilla

Köszi, erre nem is gondoltam. Mindig tanul újat az ember. Ki is akartam próbálni, de sajnos nem jöttem rá, hogy hogyan lehet a profil megnyitása nélkül bejelölni, hogy követni akarok valakit/valakiket. Mit nem vettem észre? (Nem a Pedigree Chart-ról beszélsz, ugye?)

Magyari Klára

Így:

You cannot view this attachment.

Judit

Szia Klári!

Köszi a segítséget. Igen, erre gondoltam, csak nekem kicsit máshogy néz ki. Nincsenek karikák a nevek előtt és így az egész sokkal sűrűbb.

Üdv:

Judit

Gősiné Greguss Anna Csilla

Óh, köszönöm mindkettőtöknek. Tudtam, hogy valamit rossz helyen nézek ;) Így tényleg gyorsabb.
Üdv,
Anna

Vörös Hajni

Köszi!Követve benneteket,belenéztem a "Following"-be és kiderült hogy valaki beleszerkesztett ükapámnak egy második feleséget. Miután a forrásokat elemeztem rájöttem hogy ez igaz. Ez tetszik a FSFT-ben hogy ez soha nem derült volna ki számomra,miután az én családom az első feleségén keresztül létezik.
Egyértelmű bizonyíték miután az első házastátsak is fel vannak tüntetve:
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CS6D-T36Q-5

Viszont most mit rontottam el hogy egy jpg-t se tudok feltenni?

Vörös Hajni

Az FSFT szerkesztés részletekbe menő taglalását most párhuzamosan végezzük a "Családfa Szoftverek" és az "Informatika" téma alatt. Nem kéne valahogy egy helyre összevonni? Most is alig találtam meg az "FS adat javítás" témát.
Mégegy kérdésem van hogy a Fórumban ha válasz érkezik kaphatunk értesítést? Vagy mindíg bele kell bogarászni hogy valaki válaszolt-e?

Páli István

Kedves Kérdezők és Válaszolók! Jól értem é, hogy ezek a kérdések nem az FS Adtabázissal, annak indexelésével, az így létrehozott adatok javításával, hanem annak az FS Family Tree családfaprogramba történő beillesztéséről szólnak? 

Időközben született válasz! de a saját felvetésem törölni nem tudom:

Üdv.: Páli Pista

Bárány Péter

Kedves Judit!
Bocsánat, hogy nem válaszoltam, sajna pár napra ki voltam vonva a forgalomból.... De már újra itthon! :)
Köszönöm a "Családfa/Tree- > Követés/Following -> Közreműködéseim/My Contributions" utalást, használni fogom!
Üdv.: BPéter