Kontoricz

Indította TímeaL, 2021 január 13, 19:34:13

Előző téma - Következő téma

TímeaL

Kedves Kutatótársak!

Kontoricz Anna nevű felmenőm megtalálásában kérném a segítségeteket. Amit tudok róla, hogy Szikra István felesége volt, 1877.06.01-jén halt meg Marcaliban, 72 éves korában, római katolikusnak írják. Első gyermekük, akit megtaláltam, Szikra György volt, 1836 áprilisában született Marcaliban.
Egy ugyanilyen nevű anyakönyvi bejegyzést találtam Tótszentpálon, de ez 1843-as, tehát életkorilag kizárt. Tudtok esetleg arról valamit, hogy milyen eredetű ez a név, illetve hogyan tudnék a nyomára akadni?

Köszönettel, Lázár Tímea

Skoumal Krisztián

Kedves Tímea,

ez nem egy könnyű kérdés lesz, mert bár dobál ki az FS találatokat a névre, de Anna nincs köztük. Lehet, hogy félreindexelés van (bár próbáltam mindenféle variációkat is), de az is lehet, hogy volt alias név, amit használtak. Mint ahogy kifelejthetődött az anyakönyvből is.

Házasságot találtál a szülőkhöz? Ott nincs támpont?

Üdv
Krisztián

TímeaL

Kedves Krisztián!

Köszönöm a gyors választ!
Házasságot sajnos nem találtam eddig, de éppen most is keresgélek, hátha. Próbálkoztam Marcalival, Tótszentpállal, megpróbálom még a környező településeket is. Tényleg nem egy könnyű dolog,a gyermekeik születési anyakönyvein többféle névvariációt is írnak, volt ugye Kontoricz aztán Kontovicz, de láttam Kontonitsot is. :(

Gősiné Greguss Anna Csilla

#3
Kedves Tímea!
Már 1833-ban született egy Anna nevű lányuk:
https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:XXDV-WBP
Üdv,
Anna

Gősiné Greguss Anna Csilla

#4
Kedves Tímea!
Ez a Tótszentpálon 1843-ban keresztelt Kontoricz Anna (Varjaskér lakcímmel) lehet, hogy az unokahúga a keresett Kontoricz Annádnak. Az apja, Kontoricz János foglalkozása hajdú volt, ezért lehet, hogy ide-oda mozogtak az országban. Kéthelyen is születtek Jánoséknak gyerekeik.

Kontoricz János-Gulyás Borbála gyerekei:
https://www.familysearch.org/tree/person/details/GH8J-9MX

Szikra István-Kontoricz Anna gyerekei:
https://www.familysearch.org/tree/person/details/L471-QQB

A Kontoricz (Kontowicz) név nekem nagyon lengyelesen hangzik, úgyhogy esetleg a Felvidéken is kutakodnék. Meg a Délvidéken...

Üdv,
Anna

TímeaL

Kedves Anna!

Köszönöm szépen a sok utánajárást és segítséget, elkezdek keresgélni ezen a vonalon! :)

Üdv, Timi