Povázsay / Povázsai

Indította maze, 2021 március 03, 09:28:06

Előző téma - Következő téma

maze

Tudomásom szerint a Magyarországon élő Povázsay/Povázsai családnevű emberek mind két, Szlovákiából a 18. században érkezett, Szarvason illetve Békéscsabán letelepedett testvér leszármazottai.
Saját családom Povázsai ágát szeretném csatolni a nagy Povázsai-családfához a talán 1840 körül született, G79Q-P5S FamilySearch ID-jú Povázsay János szüleinek megtalálásával.

Páli István

Kedves Maze! 1./Így első kijelentésre, ez, merésznek tűnik.
             2./Egy meglévő fához való csatlakozás megengedhető.

Üdv.: Páli Pista
 

Gősiné Greguss Anna Csilla

Kedves Maze!
1) Egyetértek Pistával, elég meredek feltételezés.
2) Minek alapján gondolod, hogy a megadott azonosítójú Povázsai János 1840 körül született?
https://www.familysearch.org/tree/person/details/G79Q-P5S
Lehet, hogy a két ott szereplő gyerek előtt még született egy csomó gyereke. Ráadásul egyik gyerek születése sincs forrásokkal alátámasztva. Mindkét gyerek Arad megyében nősült - lehet, hogy ott is születtek, sőt, az apjuk is. Csak a dokumentumokkal (lehetőleg anyakönyvi bejegyzésekkel) alátámasztott adatokat fogadd el. Itt ez elég hiányos.
3) Szerintem írj egy üzenetet AndreaJuhasz4-nek a FS-ön, aki feltette ezeket az adatokat, és vele egyeztess. Lehet, hogy neki vannak családi dokumentumai.
Üdv,
Anna
U.i: Mi lenne, ha vállanád a nevedet is? (aláírás, "maze" átírása a valódi nevedre)

Páli István

Kedves "Maze"! Ha átmegy itt Találsz 31 lehetőséget a Povazsan névre: https://www.ancestry.com/search/collections/5412/?name=_Pov%C3%A1zsai       Az Ancestry. com  adatbázis Romania Vital Record részében.  Üdv.: Páli Pista