Magyarodás

Indította Skoumal Krisztián, 2020 december 02, 15:44:32

Előző téma - Következő téma

Skoumal Krisztián

T. Tagok (és reg. nélküli vendégek)!

Az eredetileg félmagyarként installált fórum lassacskán magyarodik - talán látszik is -, így remélhetőleg egyre kevesebbeknek fog gondot okozni a használata.
Elsőként a fő- és legfontosabb, leginkább használt funkciók magyarítása van előtérben, ugyanis rengeteg modul és ezekben rengeteg, összesen több ezer magyarítandó sor van.

Mivel nem lehet csak úgy nekimenni, mint bolond tehén a borjújának, hanem különféle változókat is figyelembe kell venni (amiket érintetlenül kell hagyni), pl.

$txt['outcome_approved'] = 'Approved by %1$s on %2$s';
$txt['outcome_refused'] = 'Refused by %1$s on %2$s';
$txt['outcome_refused_reason'] = 'Refused by %1$s on %2$s, reason given: %3$s';

s az alapfájlból nem feltétlenül derül ki mindig, hogy pontosan mire gondolt a költő, pl.

$txt['moderator_why_missing'] = 'why isn\'t moderator here?';
$txt['username_change'] = 'change';


ezért előfordulhatnak érdekes eredmények. A magyarítási eredményt ugyanis csak azt követően látom, hogy technikai adminunk feltöltötte őket a háttérben a megfelelő helyre. Így az esetleges "érdekességek"-ért elnézést kérek, ami szem elé kerül, az egy következő frissítésnél javítódik vagy könnyebben értelmezhetőre módosul.


Üdv
Krisztián

Páli István

 A dolgozóknak, általában: "...ahogy csillag megy az égen. Úgy, érdemes!"   Üdv.: Páli Pista

Bárány Péter

Lassan-lassan talán sor kerülhetne a posztolás lecserélésére is, mert nekem még mindig az 50-60-as évek jutnak eszembe erről a szóról, amikor a sarkon álló fakabátot hívták posztoló rendőrnek /lehet, h. ÍRNI sem tudott szegény  :)  :)  :) /
Üdv.: BPéter