Horváth Erzsébet édesanyjának neve.

Indította Beregi Kati, 2021 július 12, 18:28:29

Előző téma - Következő téma

Beregi Kati

Kedves Kutatótársak!
Segítségeteket szeretném kérni a kiszombori 23 számú házassági anyakönyvi bejegyzés  Horváth Erzsébet menyasszony  édesanyjának a neve mi lehet.

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33SQ-GP6C-9B2?i=182&wc=92S7-92W%3A40678201%2C43306501%2C43456301&cc=1452460

Nem szeretném befolyásolni a segítőket a saját verziómmal a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Beregi Kati

Tóth Tibor

Kedves Kati,

számomra egyértelmű: (néhai) Limbai Terézia.

(Nem tudom, releváns-e, de Limba egy erdélyi, még pontosabban egy Fehér megyei kis falu román neve, Gyulafehérvártól néhány kilométerre délkeletre, a Maros bal partján)

Üdv,

Tibor

Beregi Kati

Kedves Tibor!
Köszönöm válaszod, kerestem a halotti és születési anyakönyvek között is de eddig nem találtam semmit. Apai részről Pusztakeresztúr, Szeged, Kiszombor, és környéke a származási hely. Sajnos ezeknek a részeknek kutathatósága online nem elérhető. A családi feljegyzések között ük szüleim neve: Horváth János és Limhoci Terézia legalább is eddig Én így olvastam. Mellékelném édesapám imakönyvébe nagymamám által bejegyzetteket! Azaz érzésem, hogy ük papám testvére a menyasszony, Horváth Erzsébet. A nagymamám írását Én mindig Limhocinak olvastam! Az általam elküldött házassági anyakönyvi bejegyzést Én is Limbainak olvastam!

Köszönöm válaszod, üdvözlettel: Beregi Kati

Tóth Tibor

Kedves Kati,

ha jobban megnézed a nagymamád írását, a "Horváth"-ban a "h" nem hasonlít a "Limhoci" "h" betűjére (ha Limhoci-nak olvassuk), viszont az "á" betűk (a Horváth-ban és a János-ban is) pont olyanok, mint Teréz családnevében az utolsó előtti "a" (már ha "Limbai"-nak olvassuk").

Szóval nekem Teréz családneve továbbra is "Limbai"-nak tűnik :-)

További jó kutatást!

Barátsággal,

Tibor


Beregi Kati

Kedves Tibor!
Nagyon szépen köszönöm válaszod!
Barátsággal: Kati