Nagykörű

Indította Rédey Ágnes, 2021 május 15, 13:20:41

Előző téma - Következő téma

Rédey Ágnes

Kedves FS használó kutatótársak!

Nagykörű római katolikus halotti anyakönyveit böngészem, viszont hibás a film. Az 1859 és 1869 közötti intervallum a jelzett helyén nincs ott. Átnéztem mindkét tekercset, hátha máshová lett téve, de sehol nem leltem. Esetleg nem akadt bele valaki ezekbe a képkockákba valamely másik településnél?

Köszönettel:

Ági

Gősiné Greguss Anna Csilla

Valóban. 1859-1869-es halotti helyett a következő 9 fólián 1697-1705 közötti halottak vannak:
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CSLT-MF21?i=406&cat=28087
Írtam a FamilySearch-nek, hogy javítsák ki a hibát.
Üdv,
Anna

Rédey Ágnes

Kedves Anna!

Nagyon köszönöm a közreműködést!

Üdvözlettel:
Ági

Gősiné Greguss Anna Csilla

Kedves Ági!
Ma már válaszolt is a FS:
"Köszönjük az észrevételét, javítani fogjuk.
Üdvözlettel:
FamilySearch Support Team"

A kérdés már csak az, hogy mikor jutnak el odáig, és hogy megtalálják-e a hiányzó 1859-1869 közötti éveket :)

Üdv,
Anna

Rédey Ágnes

Kedves Anna!

Már ez is valami.
Egyébként hogy szoktak az ilyen javítások zajlani? A film már így van fent, ezen nem tudnak változtatni. Feltesznek plusz egy filmet a hiányzó adatokkal? Néha nézzek rá, hogy van-e valami változás?

Köszönettel:
Ági

Gősiné Greguss Anna Csilla

Kedves Ági!
Fogalmam sincs, hogy hogyan szoktak zajlani az ilyen javítások, de az biztos, hogy nincs semmi "bebetonozva". Bármit fel tudnak tenni, le tudnak szedni, újból fetenni a módosított filmet, stb. Sajnos vannak olyan filmek, amik régebben hozzáférhetők voltak, ma már nem. Szerencsére olyan is van, ami régebben nem volt fenn, ma pedig már igen.
Én azt tartom logikusnak, hogy a fent lévő film címkéjét kijavítják, hogy a helyes 1695-1705 szerepeljen, és ha megvan/megtalálják a hiányzó 1859-1869 közötti intervallumot, akkor egy új filmszámon felteszik Nagykörű filmjei közé.
(Az sem lehetetlen, hogy értesít majd a FS, ha javították a hibát ;))

A helyedben azért megkérdezném a Jász-Nagykun-Szolnok megyei levéltárat is, hogy létezik-e, nem semmisült-e meg ez a kötet.
Üdv,
Anna

Rédey Ágnes

Kedves Anna!

Eddig vártam, hogy történjen valami a FS oldalán, de miután semmi változás, így írtam a levéltárnak. Válaszoltak is azonnal. A jó hír, hogy az anyakönyv létezik. A számomra nem annyira jó hír, hogy a levéltár online adatbázisában sincsenek meg ezek a képek, tehát csak a helyszínen kutatható fizikailag az anyakönyv. Kiadják magát a könyvet, hiszen más mód nincs az adatok megkeresésére.
Miután én nem keresek konkrét adatot, csak át szerettem volna lapozni ezeket az éveket valami találat reményében, így egyelőre nem ér annyit a dolog, hogy személyes tiszteletemet tegyem Szolnokon.
Érdekel, a mormonok mire mennek. Elképzelhető az is, hogy ezt a könyvet kifelejtették, amikor a felvételeket készítették.

Nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal.

Üdvözlettel:
Ági

Gősiné Greguss Anna Csilla

Kedves Ági!
Azért ilyen gyorsan nem szoktak őrölni a FS malmai - legalábbis ami a filmek javítását illeti. Én sok hónapra készülnék fel...
De ha jelzik, hogy kijavították a hibát, mindenképpen szólok.
Üdv,
Anna