Horvátországi levéltári kutatás

Indította Tóth Tibor, 2021 február 08, 11:17:37

Előző téma - Következő téma

Tóth Tibor

Kedves kollégák,

egy nagyon pozitív tapasztalatot szeretnék megosztani veletek.

Tíz nappal ezelőtt írtam a Horvát Állami Levéltárnak egy emailt, amiben a segítségüket kértem egy 1917-ben Eszéken született személy további adatai megismeréséhez. Csak a nevét tudtam, a felekezetét, illetve a születési dátumát. Amit kértem: a szülei nevét, ezek házassági helyét és idejét, valamint minden további adatot, ami velük kapcsolatos lehet.

Három nap múlva emailben visszaigazolták a kérést és küldtek egy bekérőt, amiben tájékoztattak, hogy 10,85 eurót utaljak át a számlájukra, s az összeg beérkezését követően elkezdik a kutatást. Hangsúlyozták, hogy az eredményt nem garantálják, tehát visszatérítést nem áll módjukban tenni akkor sem, ha a kutatás eredménytelen marad.

Utaltam az összeget, elküldtem nekik az utalási igazolást és vártam.

Alig telt el egy hét a befizetéstől számítva és ma emailen megkaptam a keresett személy keresztelési anyakönyvi bejegyzésének, valamint a szülei esketési anyakönyvi bejegyzésének fénymásolatát, a számlával együtt.

A két emailcím, ahová a kérésem elküldtem:

info@arhiv.hr, illetve hda@arhiv.hr

Még csak annyit, hogy a Google Translate segítségével horvát nyelven leveleztem velük.

Nagyon korrektek és gyorsak voltak, minden elismerésem az övék.

További eredményes kutatást kívánok mindenkinek,

Tóth Tibor

Páli István

Kedves Tibor!  Úgy tűnik, hosszú időn keresztül nem romlott a helyzet.  További eredményes kutatást a végeken. Üdv.: Páli Pista

Tóth Tibor

Kedves Pista,

köszönöm a jókívánságot, rám fér  :)

Barátsággal,

Tibor