Családnevek > D, Dz, Dzs

Dely család

(1/2) > >>

TímeaL:
Kedves Kutatótársak!

Szeretném a segítségeteket kérni, régóta igyekszem a nyomára bukkanni egyik ősömnek, Dely Antalnak, de elakadtam.
Amit tudok róla:
Felesége Novák Éva, házasságkötésük dátuma 1867.01.27. Hetes, Somogy megye. Ekkor Antal 24 éves, legalábbis a bejegyzés szerint, felesége 18.
Halála: 1875.07.09. (35 évesen az anyakönyv szerint), halálának oka: a pajta ütötte agyon. Ha a két időpontból következtetek, akkor 1840-1843 között kellett születnie. Születési helyének Vámos (mai nevén Somogyvámos) van megadva, de sem az ottani anyakönyvekben, sem a környező települések anyakönyveiben nem találtam meg őt.
Gyermekeik: Dely János (sz. 1868), Dely István (sz. 1871), Dely Katalin (sz. 1873) és Dely Béla Géza (1876).
Szerintetek hol keressem őt? Hol születhetett?

Előre is köszönöm a segítséget!
Köszönettel, Lázár Tímea

Mihalik Béla:
Kedves Tímea,

A házasságkötésnél nincs megadva Dely Antal szüleinek a neve?
Érdemes megnézni esetleg azt, hogy Vámoson élt-e Dely család, és ha igen, az ő adataikat kicsit körbejárni, hátha ad támpontot. Elképzelhető, hogy egy ideig élt ott a család, és Antal ezért később ezért hivatkozott a községre, mint szülőfalujára. Az én családomban előfordult ilyen eset, egyik ősöm Kál-t adta meg szülőhelynek házasságkötésekor, de végül kiderült, hogy Tarnabodon született, csak édesanyja korán meghalt, és az apja az újabb házasságával Kálra költözött. Olyannyira nem emlékezett az ősöm a születése körülményeire, vagy nem tudott arról, hogy nemcsak szülőhelye helyett a nevelkedés helyét adta meg, de édesanyja neve helyett is a mostohaanyja nevét adta meg.

Esetleg az FS-ben érdemes egy olyan keresést is elindítani, hogy keressen 1837-1847 közötti Antonius vagy Antal Dely/Deli nevűeket. Antalt ugyan nem találtam, de katolikus Deli család itt volt Somogyban ekkoriban FS indexelés szerint:
https://www.familysearch.org/search/record/results?q.surname=Deli&q.birthLikePlace=Somogy*&q.birthLikeDate.from=1837&q.birthLikeDate.to=1847&f.collectionId=1743180&count=20&offset=0&m.defaultFacets=on&m.queryRequireDefault=on&m.facetNestCollectionInCategory=on

Legközelebb írd meg kérlek a vallást is!

Remélem sikerül mielőbb nyomára bukkannod!

Üdv,
Béla

TímeaL:
Kedves Béla!

Köszönöm a gyors választ!
Igen a vallást elfelejtettem, rómaik katolikusok voltak.
Sajnos sem a házassági, sem pedig a halotti bejegyzésben nincs feltüntetve a szülők neve, ezért is akadtam meg.
Köszönöm a linket, keresgélek rajta, hátha. :)

Üdvözlettel, Tímea

Páli István:
Kedves Tímea! Az esküvőnél - az apa Sovák családnevét később, 1898-ban, javították Dely-re.  1846. ban született egy Sovák Antal Sovák Katalin gyermeke, lehet, hogy  az Antal apját kellene keresni? További hasznos kutatást kívánok.

Páli István:
Hogy lehet képet csatolni? - ha az eredeti hely pozícióját adom meg, akkor nagy és nem viszi át, ha kimentem, lekicsinyítem, akkor nincs internet pozíciója?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése